Jeg vælger…

Jeg er blevet mindet om min blog. Tak for det Maj. Jeg havde ikke glemt den, men jeg havde bare glemt tiden til den! Og den tid vil jeg prioritere igen 😉

Snart er marts 2016 forbi. For mit vedkommende er jeg så heldig, at den har været fyldt med dejlige oplevelser og ferie. Skitur med Ollerup, skitur med svigerfamilien og en fredelig Påske i Aarhus. Sidste år rev vi februar ud af kalenderen – i år føles det som om, at jeg har hevet marts ud. Selvom jeg holder af hverdagen, så føles det rart med en tid, hvor beslutningerne er simple. Blå eller rød pist? Varm kakao eller kaffe? Langrend eller løbetur? Fitness World eller svømmehal? Brunch hjemme eller ude? Scrabble eller backgammon? Skyr eller havregrød?

Nu når vi snakker om valg, så har jeg for nylig læst en artikel i Højskolebladet som omhandler en elev der går på Ollerup lige nu. Hun hedder Michelle og fortæller om de mange valg, store og små valg, tilvalg og fravalg, som hun står overfor i dag.

“Jeg er ikke den eneste, der har det sådan med alle valgene. Jeg har altid haft det svært med fravalg og tilvalg. Det virker så definerende – hele tiden. Jeg havde glædet mig til den tid, som jeg står i nu, men nu hvor jeg er i 20’erne, så er det svært. Jeg ved godt, det lyder forkælet, men ligesom så mange andre holder jeg helst flest muligheder åbne indtil sidste øjeblik.” (Michelle)

Disse ord og tanker kan jeg sagtens relatere til. Forleden skulle jeg skrive et indlæg til Ollerup Elevnyt, da jeg er 10 års jubilar i år. Det var mærkeligt at opsummere ens liv gennem de sidste 10 år. Faktisk startede jeg med at tænke på alle de dårlige valg, som jeg føler, at jeg har truffet. Men så har jeg heldigvis en mand der siger: “Det kan godt være, at man senere i livet fortryder et valg, men så er der ikke noget at gøre ved det. Valget var det der føltes rigtigt på det givne tidspunkt.” Dette prøver jeg virkelig at efterleve, men nogle gange fanges man i fortrydelsen og tankerne løber løbsk.

“Jeg vil gerne det hele. Det der med at være bange for at gå glip af noget og ikke få noget ud af tiden, dét fylder. Jeg vil gerne have en tilfredsstillelse, når jeg gør noget. Det skal være det værd. Det er som om at jeg først vælger, når jeg skal træffe en beslutning.” (Michelle)

Jeg vælger at se tilbage på de sidste 10 år som en dejlig tid, hvor oplevelserne har været fantastiske. Men jeg vil heller ikke skjule, at der også har været hårde tider. Man kan ikke det hele, og når man træffer et valg, vælger man noget andet fra. Tilfredsstillelsen kommer i mange former. Jeg er tilfreds med Påsken i Aarhus sammen med A. Men jeg får også længsel, når jeg ser video af Eliteholdet fra PåskeGalla på Instagram. Hvornår er man 100 % tilfreds?

Påskedag lavede jeg Brunch til A. Vi vågnede sent på grund af sommertid. Vi havde den bedste formiddag. Brød fra Lagkagehuset. Juice fra Café Fika. Til sidst hørte vi Louis Armstrong “What A Wonderful World” – en sang man skal høre igen lige så snart den er slut. Prøv selv!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s