Generation Z

Jeg sidder og kigger ud af vinduet med en kop kaffe og en økologisk daddelkugle! På mit yndlingssted – CafeGlad i Aarhus

Jeg har lige læst en artikel fra Information: “Er livet virkelig for kort til sabbatår?” Den er skrevet af en 22 årig højskolelev. Selve artiklen er interessant og ligeledes er de efterfølgende kommentarer.

Når man arbejder på en Højskole med PR og Markedsføring vil man jo gerne, at de unge vælger at bruge et sabbatår…og særligt på Gymnastikhøjskolen i Ollerup 😉 Derfor er man også nysgerrig på de generationer der står med valgsedlen i hånden. Hvorfor valgte jeg egentlig selv at tage til Sydfyn og bruge 6 måneder på Ollerup? Den tænker jeg lidt over!

Sidst i marts var jeg med på informationsseminar med Højskoleforeningen, hvor vi blandt andet blev præsenteret for Generation Z.

1generation-z

Der blev sagt mange ting om denne generation. Ja, vi snakker jo også om dem på lærermødet hver torsdag. De kan være svære at definere, da man man møder dem forskelligt. Den lyshårede pige er måske ikke den samme type i gymnastiksalen, i klasseværelset eller i opholdsstuen.

Ungdom er ikke kun en psykologisk tilstand. “Ungdommen” kan derfor IKKE forstås og analyseres uafhængigt af de samfundsmæssige sammenhænge.

Ordet “individualister” blev brugt flere gange på denne generation. Jeg har selv lige udarbejdet et udkast til en markedsføringsplan, hvor dette ord også optræder. Men kan man ikke være individualist på flere måder? Og kan man ikke dyrke fællesskabet forskelligt? Birthe Linndal, som er Sociolog og fremtidsforsker, fremhævede at Generation Z både er opdraget til at være super individualister og samtidig meget afhængige af fællesskabet (venner og familie er vigtigere end alt andet). Jeg indleder min markedsføringsplan med følgende ord…

Vores målgruppe er unge idrætsorienterede mennesker, som dyrker fællesskabet gennem en aktiv tilværelse. Samtidig er de individualister, der gennem de sociale medier skaber fællesskabsånd, nye tendenser, og de forventer, at alt er tilgængeligt, når de har brug for det.

Jeg har selv svært ved definere Generation Z, men jeg synes, de er super spændende 😉 Det var bare lidt tanker for nu. Kan mærke at jeg ikke helt er færdig med dette emne. Nu smutter jeg hjem og håber, at A er kommet hjem fra job.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s